Élet az öblítők után, avagy mivel mossak?

Nemrég olvastam egy cikket arról, hogy milyen adalékokat tesznek az öblítőkbe, hogy puhává varázsolják a ruhát, hogy hetekig illatozzanak, hogy gyorsabban száradjanak, könnyebb legyen őket vasalni stb stb...
Ha egy pillanatra elgondolkozunk ezeken, hát akárhogy is nézzük eléggé természetellenes az, hogy egy öblítő illata 2-3 hétig is a ruhán maradjon. Gondoljunk csak bele, hogy hogyan is lehetséges ez!
Ezt az eredményt csakis erős kémiai anyagoknak köszönhetően érhetjük el, mégpedig úgy, hogy az öblítő anyagának tartósan meg kell tapadni a ruhán. Gyakorlatilag vegyszer veszi körbe a ruha anyagát, amit egész nap viselünk, azaz vegyszerekkel érintkezik a bőrünk folyamatosan. Min t tudjuk a bőrünk a legnagyobb felület a testünkön, ahol káros anyagok juthatnak a szervezetünkbe, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy hogyan tehetjük ruháinkat kellemesen illatossá vegyszerek nélkül.

Az egyik legtermészetesebb mód, ha 100% tisztaságú illóolajokat használunk. Ezeknek a felhasználási módja ugyanis nem merül ki a szaunák világában, használhatjuk nyugodtan öblítők helyettesítésére.

Ha kipróbálnád, íme egy egyszerű recept:
Miután jól kimostad az öblítőtartályt, tegyél bele egy kávéskanál 10%-os ecetet és 20 csepp illóolajat. :)

Nem akarok senkit megtéveszteni ez a változat bizony nem fog hetekig, de még napokig sem illatozni, de amíg meg nem száradnak a ruhák finom illatosak lesznek. És engem megnyugtat a tudat, hogy természetes anyagokat használok!

Az én legjobban bevált receptem mostanában az az, hogy 20 csepp mosóparfümöt és 10 csepp illóolajat használok. Na ez már tartósabb! :) Érdemes kísérletezni az illatok keverésével, csodálatos illatkompozíciókat rakhatunk össze, ha elég kreatívak vagyunk!







És még egy kis undi érdekesség arról, hogy az öblítők állati maradékokból, faggyú hozzáadásával készülnek: Katt ide

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mosható intimbetét - ez most komoly?

Mit jelentenek az összetevők a termékek hátoldalán?

Mosipelusok, avagy a legkedvencebb kedvenc témám :D