Miért legyünk MOSISOK? - Tippek és érvek ahhoz, hogy Apa is megértse miért jó ez :)

A fórumokon nagyon gyakran találkozok a fenti kérdéssel, így gondoltam összegyűjtök pár hasznos érvet, amivel meggyőzhetjük életünk párját a mosizással. Az apukák sajnos gyakran nem értik honnan a lelkesedés, honnan a rengeted energia, amit ebbe belefektetünk, de hátha ez a pár pont segít abban, hogy áthassa őket is a hangulat. :)


  1. Iszonyatos szemétmennyiséget termelünk vele :(
    Azt akarjuk, hogy csemeténknek is legyen hol élnie. Ne hulladékhegyek között nőjenek fel, hanem gyönyörű, zöld tájakon és egészséges, tiszta levegőt belélegezve. A szemétkérdés sajnos még nem megoldott. Azt tudtad, hogy egy gyermek mire szobatiszta lesz több, mint egy tonna szemetet termel pusztán az eldobhatós pelenkákkal? Jelenleg fogalmunk sincs, hogy mit tegyünk a szigeteket, tengereket elárasztó szemét ellen, de legalább megpróbálhatunk tenni ellene.
  1. Sokkal egészségesebb!
    Van aki azért kezd más pelenka alternatívák felé kacsintgatni, mert annyira nem bírja már a gyermeke az eldobós pelenkákból kioldódó kemikáliákat, hogy sebesre csípi babója popóját. Ezek az anyukák kétségbeesésükben lesznek mosis anyukák, de szerencsére még nem olvastam olyan anyukáról, aki ne kedvelte volna meg a mosipelusozást. :) A gyönyörű minták gyorsan a szívünkbe lopják magukat. 

  2. Sokkal olcsóbb, mintha eldobhatós pelenkát használnánk.
    Egy gyors levezetés, ami persze nagyban függ attól, hogy melyik pelenkából melyik ár és minőség mellett döntünk, de íme:
    Az eldobható pelenka havonta kb. 10-15.000 Ft. Számoljunk 10.000-rel. Ha piciny porontyunk 2,5 évesen lesz szobatiszta, akkor összesen 30 hónapig használunk pelenkát. Ez összesen 300.000 Ft.
    Ezzel szemben ha van mondjuk egy állandó 15 db-os pelenka készleted, db-ja 5000 Ft plusz 20 turbó betéted db-ja durván 2000 Ft (ezt mind adod-veszed ahogy nő a csöppséged, hogy a méret és a fazon mindig stimmeljen) akkor is csak kb. 115.000 Ft-os készlettel bírsz, ezt végig a 2-2,5 év alatt. Direkt nem akartam olcsó vagy használt pelenka árral számolni, hogy ne legyen nagyon képmutató a dolog, de ha ügyes vagy leviheted ezt az összeget bőven 100.000 Ft alá is. Ha már nem kellenek eladhatod őket.
    Plusz nyugodtan számolhatunk azzal, hogy mosipelusban aligha van a kisbabád popójának szüksége krémre -csak extrém érzékeny bőrűek esetében- eldobósban viszont kötelező kellék a popsikrém!

    VIGYÁZAT: a végösszeget súlyosan megdobhatja, ha pelenka minta függővé válsz, amire amúgy van esély! :D

  3. A mosipopó gyönyörű!!!!
    Van Star Warsos, Trónok harcás, dinnyés, katicás, rókás, focis, Apa I love you feliratos, őzikés, pillangós, tulipános, karácsonyos, húsvétos, bohócos, kisvakondos, kék, zöld, sárga, pul, gyapjú, napocskás, felhős, kisautós, békás, téli, nyári, őszi, tavaszi, drága, olcsó, új, használt, tépőzáras, megkötős, patentos, újszülött, nagyobb, nagybaba méret...
    Szóval minden mi szem szájnak ingere :)

  4. Az eldobós büdös! Tény, hogy ha mosható pelenkát használtok sokkal kevésbé árad belőle a pisi és kakiszag, gyakran meg is viccelhet. Az eldobhatósban viszont valami elképesztő szag tud kialakulni a rengeteg vegyi anyagnak köszönhetően... 

  5. Mindenkinek kell egy hobbi :) Nagyon sok nőnek ez az egyik. ;)

Remélem segítségedre volt ez a pár sor, de ha van valami szuper tipped, amivel kiegészíthető a felsorolás, akkor írd meg nyugodtan kommentben. :)

Gyönyörű mosható pelenkákat és kiegészítőket találhattok a www.anyabioboltja.hu weboldalon.

Megjegyzések

  1. Szia.
    Ezek nagyon jó érvek, és mind igazak, főlleg a függőség része :D
    +1megjegyzés
    A 2.pontban az eldobható pelenka helyett mosható pelenkát írtál . De értettük ;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mosható intimbetét - ez most komoly?

Mit jelentenek az összetevők a termékek hátoldalán?

Mosipelusok, avagy a legkedvencebb kedvenc témám :D